Blog Description 2

Dobrodošli na blog posvećen delu Berta Helingera!
Delo Berta Helingera je obimno, ali su na naš jezik prevedene samo dve knjige.
Ovaj blog ima za cilj približivanje dela Berta Helingera onima koji žele da znaju više.

Helingerove reci


Rad bloga pozdravlja i Bert Helinger sa rečima:
"Du bist größer als du denkst" - Veći si nego što misliš
"Alles hat seine Zeit – für eine Weile" - Sve u svoje vreme – neko vreme

"Meine Zeit ist jetzt" - Moje vreme je sada

"Wer dafür ist, findet Freunde" - Ko je ZA, nalazi prijatelje


Thursday, March 17, 2011

SREĆA - II deo


DOBRO DRUŠTVO

Kako biti srećan? Evo par trikova!
Neki se osećaju depresivno, neki su besni ili se osećaju krivim. Kako izaći na kraj sa tim? Kažite sebi: „U dobrom sam društvu“.
Ne samo da sam sada u dobrom društvu nego sam se i uputio ka dobrom društvu. To znači: pristupam sa ljubavi onima, koji još uvek ne smeju da budu u dobrom društvu. Tada odjednom dobijam snagu, izuzetnu snagu.

SREĆA U LJUBAVNOJ VEZI

Sreća, o kojoj sanjamo, uvek je sreća sa partnerom. Da li postoji neka druga sreća o kojoj sanjamo, a da nije sreća sa partnerom? Šta je dobitak na Loto-u u poređenju sa partnerom! Šta radi neko sa dobitkom na Loto-u? Traži partnera. Znači, to je ta prava sreća. Zato je važno da znamo kako funkcioniše jedan partnerski odnos.
Partnerska veza uvek funkcioniše kada je odnos sa majkom dobar. Bez majke nema muškarca. Bez majke nema ni žene. Samo onda, kada smo od majke upotpunosti primili život sa zahvalnošću, funkcioniše i naša partnerska veza i mi smo u njoj srećni.

NAREDNA SREĆA

Niko ne može da izdrži blagostanje, osim ako ne nađe partnera, kojem to može dalje da preda. To je osnova partnerske veze i sreće - ono što smo primili da podarimo dalje.
Tada dolazi naredna sreća. Partner je presrećan. Mi smo presrećni. Sada je sve duplo veće od one prvobitne sreće.
Zar to nisu dobre perspektive?

VIŠE O SREĆI

Gde smo ono stali? Da li smo pričali o sreći? Još uvek je vreme za priču o sreći.
Majka je početak sreće u svakom pogledu. Ova sreća se ispunjava na najlepši način u partnerskoj vezi a zatim na predavanje života na decu. To bogatstvo može sada dalje da se prenese deci. To je sledeća velika sreća.
A sada prelazimo na posao. Predajemo ljubav dalje, tako što služimo. Posao koji služi životu, odmah nas čini srećnim.
Još nešto. Kada smo od majke primili, što nam je dala, to je naš prvi veliki uspeh. Prihvatiti majku – to je jedna priča o uspehu. Ako nam je to pošlo za rukom, već smo veliki uspeh postigli. Naredni uspesi u životu su posledice tog prvog uspeha. Ko je svoju majku priznao i prihvatio, taj ima uspeha u poslu i u drugim odnosima.
Ko je svoju majku prihvatio, on zrači. Ko tako zrači, biće omiljen. On je odmah omiljen i privlači druge ljude. Ja odmah prilazim takvoj osobi, bez oklevanja! Znam da ću od nje nešto dobiti. Znači, prihvatanje majke, prihvatanje onoga što nam je majka podarila, ključ je uspeha i bogatstva. Svako je sa majkom bogat a bez nje siromašan. Ovo bogatstvo raste samo od sebe. Čim smo prihvatili majku i čim smo u skladu sa njom, postajemo bogati, zaista bogati u svakom smislu. To je ključ sreće.
Ne trebam više ništa da kažem. O sreći sam sve rekao. Ili možda još nešto nedostaje?

3 comments:

  1. Hvala draga, upravo sam u ovom tekstu dobila odgovor na nešto o čemu duže vreme razmišljam, kiss

    ReplyDelete
  2. P.S. a priča o sreći se još nije završila :)

    ReplyDelete